Σύγχρονες Θεραπείες Ανάπλασης και Ανανέωσης Προσώπου – PRP (platelet Rich plasma)

Σύγχρονες Θεραπείες Ανάπλασης και Ανανέωσης Προσώπου – PRP (platelet Rich plasma)

attractive woman portrait on white backgroundΕίναι η πιο σύγχρονη-φυσική –ανώδυνη θεραπεία αντιγήρανσης  καθώς χρησιμοποιεί σαν μοναδικό «όπλο» το δικό μας αίμα, αξιοποιώντας τις πλούσιες αναπλαστικές του ιδιότητες.

Ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες παράγοντας νέο κολλαγόνο και ελαστίνη από τα κύτταρα της επιδερμίδας μας.

Η διαδικασία έχει ως εξής: αφού ληφθεί μια μικρή ποσότητα αίματος από τον ίδιο τον ασθενή(όπως για μια απλή εξέταση αίματος), το αίμα τοποθετείται σε ειδικό φιαλίδιο και υποβάλλεται σε φυγοκέντρηση ώστε να απομονωθεί το πλάσμα που περιέχει τα αιμοπετάλια(prp).

Έπειτα τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με χλωριούχο ασβέστιο και διαλύματα νουκλεοτιδίων(prp με DNA activator) ώστε να εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν αποθηκευμένους στα κοκκία τους.

Στη συνέχεια γίνεται έγχυση με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία που χρειάζεται ανάπλαση.

Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί περίπου μία ώρα και δεν παρουσιάζει καμία αντένδειξη ή παρενέργεια.

Πρόκειται για μια σύγχρονη θεραπεία με μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων  της. Είναι ανώδυνη, εύκολη και το κυριότερο ασφαλής καθώς δεν έχει να κάνει με καμία προσθήκη  φαρμάκου. Επαναλαμβάνεται κάθε  30-40 ημέρες.